Limanda uyuşturucu ve yolsuzluk skandalı:  Tonlarca kokain, rüşvet ve mafya ilişkileri

Almanya’nın Hamburg Limanı Kokain Kaçakçılığı ve Yolsuzlukla Sarsılıyor

Avrupa’nın üçüncü büyük limanı olan Almanya’nın Hamburg Limanı, son yıllarda kokain kaçakçılığı ve yolsuzluk skandalları ile sık sık gündeme geliyor. 2021 yılında limanda ele geçirilen 16 ton kokain, Avrupa’da gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonu olarak tarihe geçti.

Operasyonun ardından ortaya çıkan gelişmeler, sadece uyuşturucu trafiğini değil, devlet içindeki bozulmayı da gözler önüne serdi. The Guardian’ın haberine göre operasyonun başsavcısı Yashar G., kokain kaçakçılığı yaptığı iddia edilen çeteye bilgi sızdırmakla suçlanarak 5 bin euro karşılığında tutuklanacak isimleri önceden bildirmekle suçlandı.

Hamburg’da uyuşturucu trafiği sadece dışarıdan gelen suç örgütleriyle sınırlı değil. Liman çalışanları, polisler, kamyon şoförleri ve güvenlik görevlileri de kaçakçılık faaliyetlerinde rol alıyor. Son olarak, iki liman işçisi, 480 kilo kokain taşımaya yardımcı oldukları ve planlarını bozmak isteyen bir çalışanı tehdit ettirdikleri gerekçesiyle hapse mahkum edildi.

Liman Polisinin Tüfek Talebi

Hamburg polisi, limandaki güvenlik tehdidinin büyüklüğüne dikkat çekerek, organize suç örgütlerinin oluşturduğu tehdidi gerekçe göstererek hafif makineli tüfek talebinde bulundu. Belçika polisinden gelen bir ihbar, Fransız çetelerin Hamburg limanına baskın düzenlemeyi planladıklarını ortaya çıkardı.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde de benzer vakalar yaşanıyor. Güneybatıdaki Baden-Württemberg eyaletinde bir polis memurunun İtalyan mafyasıyla ilişkili olduğu şüphesiyle tutuklandığı gibi Hannover, Frankfurt ve Bonn’da da çeşitli polis yetkililerinin uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı tespit edildi.

Uyuşturucu Ticareti Rekor Kırıyor

Kolombiya’da üretilen ve Avrupa’da tüketilen kokain ticareti rekor seviyelere ulaştı. Bir kilo kokainin Kolombiya’da 2 bin dolar olduğu halde Avrupa’da 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu yüksek kar, suç örgütlerine sadece maddi güç değil, devlet kurumlarına sızma imkanı da sağlıyor.

Uzmanlar, sadece uyuşturucu çetelerine odaklanmanın suçla mücadelede yetersiz olduğunu belirtiyor. Maastricht Üniversitesi’nden kriminolog Robin Hofmann, soruşturmaların suçlulara yardım eden avukatlar, politikacılar ve finans danışmanlarını da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hamburg Liman İdaresi, güvenlik önlemlerini artırdığını açıklarken, Hamburg polis sözcüsü şu ana kadar polis memurlarının rüşvet aldığına dair kanıt olmadığını savundu. Ancak uzmanlar, Almanya’nın organize suç tehdidini henüz tam olarak kavrayamadığını ve yasal altyapının zayıflığının bu yapıları cesaretlendirdiğini ifade ediyor.

Related Posts

Gümüşhane’de heyelan nedeniyle mahalle yolu ulaşıma kapatıldı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle Kaledibi Mahallesi’nin yolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.

İSKİ açıkladı: İstanbul’da barajların son durumu belli oldu

İSKİ verilerini güncelledi. Buna göre İstanbul’da barajlarda su seviyesi belli oldu. Barajların doluluk oranı yüzde 79,93 olarak belirlenirken dün günlük su tüketimi 3 milyon 279 bin metreküp oldu.

Türkiye de riskli ülkeler arasındaydı! Kosmos 482 okyanusa çakıldı

Sovyetler Birliği tarafından 1972’de fırlatılan ve Venüs’e ulaşamayan Kosmos 482 uzay aracının iniş sondası, yıllar sonra atmosfere yeniden girerek Hint Okyanusu’na çakıldı.

Camide ‘Baby shower’

Caminin içini allı pullu süsleyip bebek partisi düzenleyen organizasyon şirketi, sosyal medyadan paylaşınca ortalık karıştı. Tepkiler üzerine müftülük soruşturma başlattı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

Ukrayna’yı işgale devam eden Rusya ne durumda? Ortalığı karıştıracak iddia geldi

Savaşın gölgesinde 80. Zafer Günü Kutlamalarına hazırlanan Rusya’nın sahadaki kayıpları Kremlin’in askeri vitrinini zayıflatmış durumda. İngiliz gazetesi The Economist, Rusya’nın geçit yaptıracak kadar bile tankı kalmadığını iddia etti. Eski …